Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn begint slecht aan het seizoen

Geplaatst op: 25 september 2016

De dames van Ruutvoorn gingen in de eerste competitiewedstrijd bij Vovem met 3-0 onderuit. Vanaf half augustus zijn de dames weer in training. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er enkele veranderingen. Marloes Winter is voor haar studie voorlopig in London en daarom niet meer bij het team. Joanne Beens, Jenita Timmerman en Iris Hoekstra zijn vanuit de A-jeugd overgestapt naar Dames 1. Lisa Pol is spelverdeelster in de jeugd maar traint wekelijks mee.

Afgelopen zaterdag begon de competitie en Vovem uit Emmeloord was de tegenstander. Vovem speelde vorig jaar nog 2e divisie, maar treedt dit jaar aan met veel nieuwe jonge meiden. Fit en met aardig wat aanvalskracht was dit jonge team een maatje te  groot voor Ruutvoorn.

Niet dat de dames schaamtevol ten onder gingen. De eerste twee sets kon Ruutvoorn aardig aanhaken. In de tweede set waren er zelfs kansen. Maar met 20-25 en 23-25 trok Vovem aan het langste eind. Op cruciale momenten ging er net een serve fout en over het algemeen lag de pass niet goed genoeg om qua aanval verrassend te spelen.

De derde en vierde set eindigden beide in een 25-18 en deze sets werd de sfeer bij Ruutvoorn ook wat moedelozer. Er werd geprobeerd en geknokt, maar het tij werd niet gekeerd.

Aankomende zaterdag spelen de dames niet, maar 8 oktober wordt er wel weer gespeeld. Dan gaat Ruutvoorn naar Westenholte om het daar op te nemen tegen Bas Autowas Dames 1.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500