Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Na weekeinde weer mooi weer (door John Poot)

Geplaatst op: 1 oktober 2016

Een hogedrukgebied dat een lange tijd in onze omgeving actief was, en dat  zorgde voor een mooie nazomer, trekt naar het zuidoosten van Europa. Hierdoor komt dit weekend een lagedrukgebied in onze omgeving waardoor we een koel en wisselvallig weekend krijgen. Maar dit is een kleine speldenprik van de herfst want na het weekend neemt een hogedrukgebied het weer over en komt het nazomerweer terug.

Zaterdag hebben we te maken met onstabiele lucht. In de ochtend schijnt de zon nog, maar in de loop van de dag trekken er vanuit het zuidwesten wolkenvelden over waar ook regen uit kan vallen. De temperatuur is in de middag zo rond de 18 graden, en de wind komt uit zuidwestelijke richting is matig windkracht 3.

Zondag trekt een lagedrukgebied over Nederland, waardoor het een beetje herfstachtig lijkt. De hele dag kunnen er buien vallen. Het is moeilijk te zeggen hoeveel er valt want de buien draaien om het lagedrukgebied heen. Zitten we net in zo’n buienlijn dat kant het behoorlijk nat worden. Maar een totaal verregende dag zal het niet worden. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest waardoor het ook harder begint te waaien naar een windkracht 4 tot 5. De temperatuur is normaal voor de tijd van het jaar rond de 16 graden.

 

De dagen erna keert de nazomer weer terug, het lagedrukgebied heeft Nederland zondagmiddag verlaten en er ontstaat boven de Britse Eilanden een nieuw hogedrukgebied die langzaam onze kant opgaat. Waardoor de zon steeds meer ruimte krijgt en wind wordt rustiger en draait naar zuidoostelijke richting en lucht is wat droger en iets warmer en in combinatie met de zon is de  temperatuur  iets boven normaal namelijk rond 18, 19 graden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500