Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zonder nieuwe vrijwilligers gaat bibliotheek minder vaak open

Geplaatst op: 15 november 2016

De Bibliotheek is nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor de vestiging in Genemuiden. “Nou alles is opgelost hè voor de Bibliotheek! Het gaat allemaal weer goed”, krijgen de Bibliotheekmedewerkers de laatste paar weken regelmatig als reactie op het nieuws dat de bezuinigingseis van de gemeente is verminderd en dat er extra financiële ondersteuning komt voor het sociaal domein. “Ik zou willen dat alles is opgelost, maar het tegendeel is waar. We moeten de Bibliotheek open houden met minder personeel. We hebben nu nog maar een heel klein team. Een Bibliotheek voldoende open houden, kan alleen met de hulp van vrijwilligers”, vertelt Astrid Faber namens de Bibliotheek Zwartewaterland.

En juist dat blijkt een probleem in Genemuiden. “Als er hier geen vrijwilligers komen, dan zijn we gedwongen minder uren open te gaan”, waarschuwt zij. Toch zijn de medewerkers bij Bibliotheek Zwartewaterland ervan overtuigt dat er genoeg vrijwilligers te vinden zijn in Genemuiden, want ‘in ieder mens schuilt een vrijwilliger’. Waarom wordt iemand eigenlijk vrijwilliger? Omdat iemand dan de wereld op zijn geheel eigen wijze een beetje mooier kan maken.

En die wereld is prachtig in de Bibliotheek. Hier zijn de mooiste romans, de spannendste detectives en thrillers, de grappigste kinderboeken, boeiende e-books, fascinerende films en nog veel meer. De Bibliotheek Genemuiden is in het hart van Genemuiden, in ’t Olde Staduus Dichtbij winkels in het centrum en aan het Havenplein waar evenementen plaats vinden zoals Genemusiment en de aubade tijdens Koningsdag. Elke dag is weer anders in de Bibliotheek. De ene keer rennen kinderen van boek naar boek, omdat de meester en juf hen graag kennis laten maken met de wereld van boeken. De andere keer loopt een bruidje even de Bibliotheek binnen, of staat daar dan de Fiepbus ter herinnering aan Fiep Westendorp. Wie zou daar nou niet willen werken? De Bibliotheek Zwartewaterland is op zoek naar vrijwilligers.

De Bibliotheek zoekt vrijwillige gastvrouwen/-heren voor de vestiging Genemuiden die een vast dagdeel per week in de Bibliotheek Zwartewaterland willen werken. Werk je graag met mensen en media en ben je op zoek naar boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk? Reageer dan op deze oproep en help de Bibliotheek Genemuiden open te houden!

Vrijwilligers in de Bibliotheek Zwartewaterland zullen zich bezig gaan houden met: opruimen en controle van de collectie, afhandelen en beantwoorden van eenvoudige vragen van klanten en het uitvoeren van eenvoudige, veel voorkomende handelingen in het bibliotheeksysteem. Vrijwilligers krijgen een instructie waarna zij direct aan de slag kunnen. Bovendien wordt een interessante en uitdagende werk- en ontmoetingsplek geboden.

 

Heeft u interesse? Kijk dan voor meer informatie op http://www.bibliotheekzwartewaterland.nl/bibliotheek/vrijwilligerswerk of neem contact op met Romy Tiemes, Hoofd Frontoffice van Bibliotheek Zwartewaterland, e-mail genemuiden@bibliotheekzwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500