Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vier eerste plekken voor de Zwartewaterruiters

Geplaatst op: 20 november 2016

Lisanne Kanis en Mirthe Bakker pakten eerste prijzen bij de eerste selectiewedstrijd voor de Felix Accountants Dressuur Cup in het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters.  Ook andere leden van de Zwartewaterruiters waren succesvol. Erika Henniphof wist in Wapenveld twee maal de eerste prijs op haar naam te schrijven.

Tijdens de eerste selectie voor de Felix Accountants Dressuur Cup ging Lisanne Kanis erg goed van start met haar twee pony’s. In de klasse L2 categorie D/E kwam zij aan start met Leuns Veld’s Yrian. De combinatie reed twee mooie en nette proeven en kreeg van de jury topscores van 201 en 209 punten. Met deze goede prestatie wist Lisanne Kanis twee maal beslag te leggen op de eerste prijs. Met Elavsca ging Lisanne van start in de klasse M2 categorie D/E. Hier liet zij twee keurige proeven zien en de jury gaf haar 194,5 en 198 punten. Met deze scores wist Kanis de vijfde en de tweede prijs op haar naam te schrijven.

Mirthe Bakker ging tijdens de selectiewedstrijd van start met haar pony Sultan. De combinatie liet in de klasse M1 categorie C een erg goede proef zien en werd door de jury rijkelijk beloond met 207,5 punt. Met dit resultaat liet Mirthe Bakker de concurrentie ruim achter haar en won de eerste prijs en een mooie statiedeken. Beide amazones hebben een goede start gemaakt aan de serie van drie selectiewedstrijden en een daaruit volgende Finale van de Felix Accountants Dressuur Cup. Anne-jet Harms ging in de klasse B categorie D/E van start met Buddha to Buddha. De combinatie reed in de tweede proef naar een mooie score van 195,5 punt en won hiermee de vierde prijs. In de tweede proef van de klasse L1 categorie A/B/C reed Tessa ten Klooster naar 197 punten met haar pony Troy. Met dit resultaat mocht zij de tweede prijs in ontvangst nemen.

Erika Henniphof reisde met haar paard Enouk af naar een dressuurwedstrijd in Wapenveld. In de klasse L1 nam zij het op tegen negen andere combinaties en met veel succes. De combinatie reed twee nette proeven en de jury beloonde haar met mooie scores van 201,5 en 207,5 punt. Met dit resultaat liet Henniphof de concurrentie achter haar en schreef twee maal de eerste prijs op haar naam.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500