Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jongerenwerk haalt banden Vijf Gebroeders aan

Geplaatst op: 21 november 2016

Het jongerenwerk in Genemuiden wil de banden met de Vijf Gebroeders versterken. “De samenwerking wordt uitgebreid naar andere activiteiten tijdens de zomerfeestweek; onder andere meer waterspelen en meer activiteiten op het Havenplein”, schrijven de jongerenwerkers in een rapport over het jongerenwerk.

Daarin staat onder andere beschreven dat het gemiddelde aantal bezoekers in de inmiddels gesloten Genemuider soos inderdaad 0 is. Eerder dit jaar zei Welzijn MensenWerk de huur op, bij een gebrek aan animo. Toch is in diezelfde plaats het netwerk van de jongerenwerkers het grootst. Naast de eerdergenoemde Vijf Gebroeders heeft het jongerenwerk SV Kamperzeedijk toegevoegd als netwerkpartner.

Ook onderhouden zij contacten met 3:16 en Keet de Kolk. Verder staat vermeld in het rapport dat eigenaar en bezoekers van een keet op de Drecht zijn geïnformeerd over de regels. Daarnaast is er contact met ‘Keet de Top’.

Activiteiten van het jongerenwerk in Genemuiden slaan wel aan: zo deden er 55 deelnemers mee met het jaarlijkse boegsprietlopen. Op de kleedjesmarkt waren 26 kleedjes keer twee verkopers te vinden.

Het jongerenwerk omschrijft de omgeving rond het Olde Staduus, Veer, Varkensgat en het zwembad als plaatsen voor hangjeugd en overlastgevende jongeren. Op de Kamperzeedijk is vervuiling langs de fietsroute gesignaleerd. “Er wordt samenwerking met de ROVA gezocht en een plan gemaakt.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500