Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zalm van Werk in Uitvoering

Geplaatst op: 27 december 2016

Op vrijdag 30 december staat Stichting Werk in Uitvoering, namens 2e en 3e wereldprojecten Zwartewaterland, op het Smulplein van het W.G. van der Hulst festival te Hasselt om gerookte zalm te verkopen. Het Smulplein is te vinden op het plein naast restaurant de Herderin.

Harm Winter, werkzaam bij Stichting Werk in Uitvoering vertelt: “Vanaf 16:00 uur zullen de eerste zalmmoten warm uit de rookton gehaald worden. De mootjes worden aangeboden met of zonder broodje. Daarnaast verkopen we heerlijke vacuümverpakte zalmmoten om mee te nemen. Deze zalm is heerlijk op een toastje of bij de borrel.” Ook grotere bestellingen zijn mogelijk. Geïnteresseerden kunnen hun bestelling uiterlijk donderdag 29 december tot tien uur ’s ochtends doorgeven via harmwinter@outlook.com of telefonisch via 06-588 533 90.

De opbrengsten van de zalmverkoop zijn bestemd voor Stichting Werk in Uitvoering. Deze stichting heeft als doel om op kleine schaal hulp te verlenen aan mensen in nood, met name in het gebied rondom Bergovo in Oekraïne. Afgelopen oktober reisde een groep vrijwilligers namens de stichting af naar Oekraïne om hulp te verlenen aan twee gezinnen die in erbarmelijke omstandigheden leefden. De stichting realiseerde onder meer waterinstallaties, keukenfaciliteiten en sanitair. Dit soort hulp is in Oekraïne heel hard nodig. Met de opbrengsten van de zalmverkoop hoopt de stichting nog veel meer gezinnen te kunnen helpen.

Gift is aftrekbaar
Stichting Werk in Uitvoering heeft een ANBI-status waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting. Dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500