Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden Actueel jaaroverzicht (2)

Geplaatst op: 28 december 2016

Genemuiden Actueel kijkt dagelijks terug op het nieuws in 2016. Dit jaar een terugblik op de nieuwsfeiten in de maanden maart en april.

De rechter legt een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, op aan een 35-jarige Genemuidenaar vanwege belaging, doodsbedreiging en het hebben van kinderporno en drugs. Bewoners van Akkerwinde halen een uitzending van RTL. Deco Tuin aan de Sasdijk sluit de deuren. Bij Sigrid gaat verhuizen van de Langestraat naar de smederij aan de Markt, waar tot voor kort Bosch Bloemen was gevestigd.

Johan Kleine wordt clubkampioen van damvereniging O&O. Sijmon Eenkhoorn maakt bekend dat hij volgend seizoen in Nunspeet speelt, waar ook Henrico Abma gaat voetballen. Ook veel andere Genemuidenaren stoppen bij Sportclub. Visscher en Van Lente vertrekken bijvoorbeeld naar IJVV. Sportclub raakt ondertussen steeds meer in de degradatieproblemen.

Gerben Stoel wint een auto bij Bosch Car Service. Die mag hij ophalen bij Breman Auto’s. Alien Groothuis sluit haar galerie Roots aan de Kruisstraat. In dat pand opent later het Leger des Heils een inloopcafé. Aan de Kamperzeedijk wordt feest gevierd vanwege het nieuwe dorpsplein, een parkje en een nieuwe verkeerssituatie die gereed zijn. Derdeklasser VV Groningen schakelt Sportclub uit in het bekertoernooi. Rond de wedstrijd hangt een agressieve sfeer, waardoor er veel politie op de Kamperzeedijk staat. Jongeren mogen bij het zwembad een bmx-baan aanleggen.

Kim de Lange opent haar hobbystudio aan de Langestraat. Fotografen Polman en Eenkhoorn van Genemuiden Actueel mogen foto’s maken bij het bezoek van de koninklijke familie aan Zwolle. In Genemuiden vieren ook veel mensen Koningsdag, het aangekondigde slechte weer blijft uit. Een smet op de feestelijkheden is de ravage die vandalen aanrichten in de feesttent. Het Tapijtmuseum is met de aanschaf van touchscreens klaar voor de toekomst. De moderne communicatiemiddelen vertellen de geschiedenis van de tapijtindustrie.

Lamco de Vries maakt bekend dat hij later in het jaar een Sani4Alle en Keukencentrum de Vries gaat openen aan de Kamperzeedijk. De pont krijgt een onderhoudsbeurt in Hasselt, een vervangende pont neemt het overzetwerk tijdelijk over.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500