Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden Actueel Jaaroverzicht (3)

Geplaatst op: 29 december 2016

Deel drie van het Genemuiden Actueel Jaaroverzicht: de maanden mei en juni. Die beginnen met een echte Genemuider gewoonte. De traditie bestaat nog steeds: drie Luiemottes trekken op 1 mei door de straten van Genemuiden. De Vijf Gebroeders doen weer mee aan de loodzware Mattenschippersrace. Loodzwaar is ook het seizoen van Sportclub. Daar neemt assistent-trainer Gert Beens afscheid en hij wordt opgevolgd door Andre de Boer. Aan de Kamperzeedijk wordt een fietspontje over de Goot geopend. Die heeft de eerste periode veel storingen. Op dezelfde dag gaan ook de deuren van bed & breakfast de Pieperhorizon open.

Pascal Eenkhoorn wint de Ronde van Berlijn. De jonge wielrenner uit Genemuiden rijdt dit seizoen voor het eerst voor het Amerikaanse BMC. Het nieuwe fietspad bij de industriehaven wordt afgerond. Een quiz voor StelviOK levert vijfduizend euro op. Van Dijk Heftrucks viert het vijftigjarig bestaan met een open dag. Aan de Langestraat opent La Moda haar deuren. De zaak gaat later in het jaar weer dicht. Ook Rebelz haalt het einde van het jaar niet. De Avondvierdaagse is opnieuw een schot in de roos met veel deelnemers.

De Kaaihof opent De Buitenhof. In mei vindt daar het eerste huwelijksfeest plaats. Op de velden van De Wetering wint Vitesse de tweede editie van het Edel Grass C-Talent Tournament. Burgemeester Bilder heeft het naar zijn zin in Zwartewaterland en gaat graag nog een termijn door. De Brommersprint heeft goede weersomstandigheden. Het evenement vindt toch weer op de Randweg plaats. Hengelsporters kunnen een tijd niet vissen in het Varkensgat en de Bergingsvijver omdat er mogelijk een virus in zit. Dat blijkt later niet het geval.

Juf Stork neemt na veertig jaar afscheid van de Bogermanschool. Burgemeester Bilder raakt betrokken bij een ongeval in Zwolle, maar blijft daarbij ongedeerd. Kees Kist is de hoofdgast in het Genemuiden Actueel Sportcafe. Ondernemers beklimmen de Italiaanse Stelvio en halen daarmee tienduizenden euro’s op voor de (kinder)kankerbestrijding. Het tuincentrum sluit haar deuren. De winnaar van de verloting van Sportclub Genemuiden is Jacco Kolk. Hij houdt daar een fraaie Ford aan over.

De grootste brand van het jaar is bij Rinos. De vuurzee ziet er indrukwekkend uit, maar is toch snel onder controle. Ruutvoorn organiseert een groot grastoernooi in De Greente.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500