Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Op naar de vorst….

Geplaatst op: 13 januari 2017

(door John Poot) Vanaf volgende week nestelt zich een hogedrukgebied boven Scandinavië, waardoor er bij ons een koude winterperiode aanbreekt. Door dat hogedrukgebied ontstaat er bij ons een oostelijke stroming en krijgen we te maken met invallende vorst. Vooral na maandag is het zonnig en droog, en vriest het overdag licht en in de nacht matig.

Maar voor dat het zover is hebben we vanavond en vannacht te maken met enkele winterse buien en staat er een krachtige noordwesten wind kracht 5 tot 6, in de loop van de nacht wordt het weer rustig en bij opklaring kan de temperatuur iets onder nul komen.

Zaterdag en zondag is het wisselend bewolkt met buien waar ook winterse neerslag uit kan vallen, misschien met een klap onweer. De zon laat zich ook geregeld zien. Op zaterdag is er wel meer wind dan op zondag. Zaterdag komt de wind uit het noorden en is windkracht 5, maar zondag draait die naar oostelijke richting en is kracht 3 tot 4. De temperatuur is op beide dagen in de middag rond de 3 graden. En zondag voelt het ook al waterkoud aan.

Maandag is het een overgangsdag. Er is nog wat bewolking maar de zon is ook volop aanwezig. En het gaat in de nacht naar dinsdag licht vriezen en dan kunnen we ons opmaken voor een koude winterperiode. Eind volgende week is de kans groot dat er geschaatst kan worden op ondiepe sloten en plassen, vooral in het noorden en oosten van Nederland. Als de verwachtingen uitkomen zoals nu berekend is, is er een grote kans dat er ook in Genemuiden geschaatst kan worden. En dan vooral op plekken waar niet veel water opstaat, want de berekeningen geven toch aan dat het ijs kan groeien naar 10 tot 15 cm dikte. Maar niks is zo veranderlijk als het weer.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500