Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bestevaer reikt veel zwemdiploma’s uit

Geplaatst op: 4 februari 2017

Na maanden goed geoefend te hebben was het afgelopen zaterdag zo ver. De kinderen mochten afzwemmen voor hun A diploma. Spannend was het wel met zoveel mensen aan het bad. Eerst moesten de kinderen 25 meter met kleren aan zwemmen. Best zwaar voor deze jonge kinderen. Toen dit onderdeel voorbij was gingen de kinderen bij papa of mama de extra kleren uit doen en kregen daar nog even de laatste aanmoedigingen. Vol goede moed gingen ze verder met de rest van het examenprogramma: 3 meter onder water zwemmen, 2 banen schoolslag, 2 banen enkelvoudige rugslag, drijven op de buik en op de rug, borstcrawl, rugcrawl en 1 minuut watertrappen. Dit ging goed en daarom hebben alle kandidaten hun diploma gekregen.

Dit zijn de geslaagden voor diploma A:

Anne Dirk Meijwaard, Annelin Bruintjes, Bertrice Klomp, Dani Gregoire, Dorieke van Wijhe, Ingmar Last, Jan van Wendel, Lara Norder, Lars Beens, Lize Penterman, Louise Palland, Maartje Heldoorn, Mans van der Weerd, Mees Kragt, Melody te Wiele, Niels van de Pol, Phyline Naberman, Rutger westhoff en Wybe Thijs Bakker.

Na het A diploma was het de beurt aan de B kandidaatjes. Ook voor hen was het weer spannend. Het examenprogramma van diploma B is toch wel zwaarder dan dat van het A diploma. Zeker het eerste onderdeel met de extra kleding aan is zwaar. De kinderen lieten hierbij een sprongdraai en een platte draai zien, ook gingen ze onder een mat door en zwommen nu 50 meter in totaal. Ook de andere eisen zijn iets moeilijker dan bij het A diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun B diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor diploma B:

Cathelijn van Beveren, Charlotte Gijssen, Eunhye Min, Hélѐne Strohmeyer, Henrick Roeten, Ilja van Dijk, Jael Breman, Janine Beens, Jayden Visser, Kenley Beens, Laurian Slingerland, Lenthe Weever, Lieselot de Vries, Lois van der Veen, Mette van Rooden, Milan Beens, Noa Brouwer, Noa Lindeboom, Rosanne Slingerland, Senne Weever, Simone van Beveren, Tijs Schuurman, William Slingerland en Zoë Brouwer.

Naast de kinderen die voor hun B diploma zwommen, hebben de kinderen die voor hun C diploma ook laten zien wat ze geleerd hebben. Het eerste onderdeel met de kleren waarbij ze 4 banen in totaal moeten zwemmen is erg zwaar. Die kinderen lieten hierbij zien dat ze  in de help houding konden drijven, over een vlot konden klimmen en er onder konden zwemmen. Ook de andere eisen zijn moeilijker dan bij het B diploma. Maar deze kinderen lieten het allemaal keurig zien en hebben hun C diploma nu ook op zak.

Dit zijn de geslaagden voor C:

Naomi Voorhorst.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500