Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chauffeursvoorziening tijdelijk op gemeentewerf

Geplaatst op: 2 maart 2017

Er komt een tijdelijke voorziening voor chauffeurs op de gemeentewerf. Zij kunnen zich daar wassen en hun behoefte doen. Nu gebeurt dat, zoals raadslid Roel Withaar (Gemeentebelangen) opmerkte, aan de Schering.  “Omdat er nu ook al veel vrachtwagens in het weekend parkeren aan de Schering, lijkt ons plaatsing van een voorziening aan de Schering voor de hand liggend”, merkte Withaar op.

Daarvoor moet een hele lange procedure gevolgd worden. Toch is wethouder Visserman er positief over: “De Schering staat op de planning voor onderhoud. We zouden dan werk met werk kunnen maken.”

Omdat die procedure lang duurt, wordt er nu een tijdelijke voorziening geplaatst. De vergunning voor de tijdelijke voorziening zou binnen twee weken geleden afgegeven kunnen worden, merkte wethouder Visserman op. “Wij verwachten dat het een hele snelle doorgang kan vinden. Het heeft nu lang genoeg stilgelegen.” Over zes à zeven weken moet de voorziening dan operationeel zijn.

Jarenlang stond de voorziening op het terrein van Van Dijk Containers, die het gebouw vorig jaar verwijderde. Het bedrijf gaf, volgens het college, altijd al aan om het gebouw te willen verplaatsen. Dat heeft zeven jaar geduurd. “We zijn zeven jaar op zoek geweest naar een geschikte locatie. Die was er niet op het terrein van bedrijven”, eindigde Visserman. “Het is een lange weg geweest en daar zijn we uitgekomen.”

Vrijwilliger Aart Visscher gooide vorig jaar de handdoek in de ring, maar meldt zich nog weleens, volgens wethouder Visserman. “Binnen de stichting is er voor ons nu een andere gesprekspartner, en zijn telefoonnummer wordt in de toekomst ook vermeld op het hokje.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500