Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn boeken belangrijke zege

Geplaatst op: 4 maart 2017

Afgelopen zaterdag speelde Ruutvoorn tegen VC058. Beide teams zijn hard aan het werk om zich te ontworstelen aan dreigende degradatie. Samen nemen ze de laatste twee plekken van de ranglijst in. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

De eerste set kon Ruutvoorn haar draai niet echt vinden. De pass lag niet lekker en met de serve werd er niet maximaal druk gelegd aan de overkant. Hierdoor lukte het niet om afstand te nemen van de dames uit Leeuwarden. VC058 liep uit naar 24-21, wist het niet gelijk af te maken, maar uiteindelijk won het met 25-23.

Ruutvoorn besloot uit een ander vaatje te tappen en na enkele speelminuten in de tweede set was het al 10-2 voor de dames uit Genemuiden. Met deze comfortabele voorsprong kwam er ontspanning in het spel en dat maakte het spel nog wat meer overtuiging kreeg. Met afstand won Ruutvoorn deze set. 25-14.

De derde set begon net zo voorspoedig, maar tot twee maal toe liet Ruutvoorn haar tegenstandster weer naderen. Dit maakte het nog wel even spannend. Gelukkig wist Ruutvoorn het hoofd koel te houden en ook deze set binnen te slepen. 25-21

In de vierde set liet Ruutvoorn met name weer van zich spreken door haar sterke serves. Eigenlijk alle speelsters maakten series met hun serves. VC058 had moeite met het afleveren van een nette pass, wat zorgde voor minder aanvalsdruk. Met 25-19 werd ook de laatste set binnengehaald en zo konden er vier punten bijgeschreven worden. Dit heeft als resultaat dat Ruutvoorn van de 11e naar de 9e plek stijgt. Aankomende zaterdag lijkt het een zware dobber te worden. Ruutvoorn gaat dan naar Balk om daar de koploper DBS op te zoeken. Thuis wist Ruutvoorn een puntje af te snoepen van dit team, dus vol goede moed op naar Balk!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500