Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zorgen om overlast luchtverkeer

Geplaatst op: 5 maart 2017

Weinig mensen in Zwartewaterland lijken zich zorgen te maken over de toename van het luchtverkeer boven de gemeente. In gemeentes om ons heen is dat anders. Daar zijn veel mensen ongerust over de nieuwe aanvliegroutes naar Lelystad, dat vanaf 2019 een soort dependance van Schiphol is.

Elfduizend mensen hebben al een protestactie ondersteund. Ze vrezen het donderend geraas van zes keer per uur een vliegtuig op nauwelijks een kilometer hoogte. Op bijgaande kaart is te zien dat de routes onder meer over Zwolle, het Vechtdal en Weerribben-Wieden komen.

Tegen die aanvliegroutes is een digitale petitie tegen laag vliegen boven Overijssel gestart. Die is hier te vinden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Zorgen om overlast luchtverkeer

  1. koos schreef:

    vakantievluchten zijn veel te goedkoop. Daarom gaan zoveel mensen massaal vliegen. En die dingen moeten starten en landen. Zo eenvoudig is dat. Misschien zouden de tegenstemmers een goede alternatieve plaats kunnen aanwijzen, waar geen problemen zijn. Dat zal niet meevallen. Dus: niet vliegen.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500