Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klaas Rook heeft weer een leuke dag

Geplaatst op: 15 maart 2017

Hij doet het al zolang, dat ‘ie niet meer weet wanneer hij ermee begonnen is. Voor de zoveelste keer maakte Klaas Rook vanmorgen zijn opwachting op het stembureau. Net als de laatste keren nam hij weer plaats in de Driester. Niet met tegenzin: “Ik vind het een leuke dag.”

Die begon al vroeg: de stembureauleden moesten om kwart voor 7 klaarstaan. Om half 8 kon het stembureau open, en meteen kwamen ook de eerste kiezers al. Het mooie weer zorgt ervoor (overigens is dat ook het landelijke beeld) dat menigeen al voor de middag zijn of haar stem uitbrengt. Na 2,5 uur (om 10:00 dus) was de opkomst op de Kamperzeedijk 13,2 procent.

Bij de vorige ‘verkiezingen’; het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne, was de opkomst beduidend lager. Voor Rook is het deze verkiezingen, waarbij ook een hogere opkomst verwacht wordt, iets interessanter. “Ik vind het leuk om allerlei mensen hier te spreken. Daar doe ik het ook voor, want voor de vergoeding hoef je het niet te doen. Die is 125 euro, dat mag wel wat hoger. Maar goed, je krijgt er een zakcentje bij.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500