Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Theatervoorstelling sluit seizoen Alzheimer Trefpunt af

Geplaatst op: 10 april 2017

Met de theatervoorstelling ‘Alzh…enzo…’ Van Kees van der Zwaard wordt op maandagavond 8 mei het seizoen afgesloten van het Alzheimer Trefpunt in Kampen en Zwartewaterland.

‘Alzh…enzo…’ is een theatervoorstelling voor mensen met dementie -waaronder de ziekte van Alzheimer-, hun naasten en andere belangstellenden. De voorstelling laat op een gevoelige, realistische en ook humoristische wijze zien wat dementie betekent voor alle betrokkenen. Kees van der Zwaard neemt zijn publiek op respectvolle wijze mee op de zoektocht naar herkenning, begrip en draagkracht.

Als Alzheimer aan je bestaan knaagt, je leven steeds meer fragment wordt. Alzheimer knaagt ook aan de mensen om je heen. De mantel van zorg en liefde heeft zijn eigen gewicht. Kun je blij zijn met een voorstelling over een verdrietig onderwerp? Ik ben het. Omdat een verhaal verbijstering weer kan omzetten naar verwondering en verbondenheid, lichter en daardoor scherper.

Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid voor vragen aan de theatermaker.

De avond is toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden.

Datum/aanvang:       maandag 8 mei 2017, vanaf 19.30 uur tot ong. 21.30 uur;

inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur.

Plaats:                       Quintus, centrum voor kunsteducatie, Vloeddijk 38 in Kampen.

Kosten:                       de entree is gratis, dankzij een bijdrage van het Rabobank

Stimuleringsfonds. Consumpties zijn tegen betaling verkrijgbaar.

 

Aanmelding vooraf is niet nodig. Voor meer informatie: e-mail kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl; Welzijn in Kampen, tel. 038 3325550; welzijns-/mantelzorgconsulent Zwartewaterland, tel. 06 13014955.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500