Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Havenplein wordt mooier aangelicht

Geplaatst op: 11 april 2017

Als de huidige werkzaamheden in het centrum klaar zijn, is er nog geld over om ook het Havenplein en de entree bij De Koppel aan te pakken. Extra subsidies van de provincie zorgen voor die financiële ruimte. Het Havenplein wordt onder meer opnieuw bestraat.

Ook moet er nieuwe verlichting komen omdat het plein nu vaak als onveilig wordt beschouwd. Vermoedelijk komen er ‘scheepsmasten’, die als voordeel hebben dat op het plein geen obstakels komen. De masten zijn een verwijzing naar de vroegere haven. Ze zouden dan rond het plein kunnen komen, maar dat gebeurt in overleg met omwonenden.

Een ander plan is een brug bij De Koppel. Die moet de entree van Genemuiden op die locatie aantrekkelijker maken en bezoekers uitnodigen om het centrum van Genemuiden te ontdekken. Deze brug is een wens van de projectgroep van bewoners die eerder ook bij de plannen rond De Koppel betrokken was.

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Havenplein wordt mooier aangelicht

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500