Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eiergooien moet nog flink groeien

Geplaatst op: 17 april 2017

Een nieuwigheidje van de Zwartewaterruiters op Tweede Paasdag: eiergooien. Waar dat in Nieuwleusen een evenement van formaat is, moet dat in Genemuiden nog flink groeien, zo bleek. In Nieuwleusen kwamen dit weekeinde weer duizenden mensen af op het eieren gooien, terwijl de parkeerplaats in Genemuiden grotendeels leeg bleef. “Zo zijn ze in Nieuwleusen ook begonnen…”, klinkt het nog hoopvol.

De regels zijn simpel: twee mensen staan tegenover elkaar. De een gooit een ongekookt ei, dat de ander moet vangen. Lukt dat, dan wordt de afstand vijf meter groter. In Nieuwleusen werd op die manier 68 meter gegooid. Ook wat dat betreft moet het eiergooien in Genemuiden nog groeien.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Eiergooien moet nog flink groeien

  1. KB schreef:

    vroeger was dat al, met gekookte eieren naast het Keet-dijkje. Gelukkig is dat er niet meer. Dat men er nu weer mee begint, kan toch niet? Met eten gooi je toch niet? Daarvoor hebben de kippen ze toch niet gelegd? Dat ze dat in Nieuwleusen doen, is toch geen argument? Laten de Zwartewaterruiters met paardenvijgen naar elkaar gooien, dat is ook leuk.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500