Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Sluis wint vlucht vanuit Geel

Geplaatst op: 24 april 2017

Vrijdagavond moesten de duiven ingezet worden voor Tessenderlo, doch om een onverklaarbare reden werd er door de vluchtleiding besloten om dit lossingsstation te veranderen in Geel. Voor de duiven maakt dit niet zoveel uit, ze bleven hierdoor 6 km dichter bij huis, 177 i.p.v. 183 km.
Door 26 deelnemers werden er 574 duiven ingekorfd, minder dan de week eerder. Toen zijn er toch meer achtergebleven dan dat men had gedacht. Zoals elke week al het geval is was het weer ook nu niet van dien aard dat er op tijd gelost kon worden. Om 12.30 uur was het dan toch zover en kregen ze de vrijheid. Door de vrij krachtige noord westen wind zouden de duiven wat van hun koers worden afgedreven doch dit viel bij aankomst reuze mee. De meeste duiven kwamen toch Genemuiden binnen vanuit zuidelijke richting.
Als eerste werd er een duif geconstateerd door René van der Sluis & znn. aan de Kamperzeedijk, op de voet gevold door Tiem Schilder. Deze beide duiven waren ook de winnaars in het kringconcours met Kampen en Wilsum. Tijd van aankomst van de eerste was 14.46 uur, slechts een beperkt aantal seconden eerder dan no. 2. DE gemaakte snelheid bedroeg ruim 76 km per uur. De duiven van Herman van der Haar hadden er ook bepaald zin in. Met 15 mee pakte hij 13 prijzen, beginnend met de derde, een uitstekend resultaat. Om 15.05 uur kon het concours worden gesloten.

De eerste 25 :

1-14             René van der sluis & znn.
2-11-16       Tiem Schilder
3-12-13-24  Herman van der Haar
4                  Siem & Karst Kolk
5                  Albert van Riesen (zijn voorspeldde wraak was dus niet zo zoet)
6-7-19         Dirk Altena
8                  Reind Breman
9-10-21       Piet Breman
15               Karst de Lange & zn.
17               Jan Rietman
18               Berend Bos & zn.
20               Erik Eenkhoorn & zn.
22-23          Gerrit Jan Beens
25               Jaap Heetebrij

A.s. zaterdag wederom een vitessevlucht n.l. vanuit Isnes over een afstand van 253 km.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500