Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Arjen Hagenauw kiest voor de uitdaging in Genemuiden

Geplaatst op: 15 juni 2017

Foto Helmich Lubberts

Arjen Hagenauw verkaste naar Sportclub Genemuiden, terwijl hij met zijn oude club ACV in de derde divisie zou kunnen spelen. “Dat wist ik natuurlijk niet op het moment dat ik bij Genemuiden tekende. Ik koos voor een nieuwe uitdaging en daar heb ik nog steeds veel zin in, al is het uiteraard ook een teleurstelling dat ik niet naar de derde divisie ga.”

Wellicht kan de Drent dezelfde stap bij Sportclub Genemuiden ook maken. “Tijdens gesprekken met de trainer en de technische commissie kreeg ik een goed gevoel bij de club. Genemuiden heeft een plan hoe ze naar de derde divisie kunnen. Dat sprak me aan. En de faciliteiten zijn hier uitstekend.”

Hagenauw kwam één seizoen uit voor ACV en probeerde daarvoor te slagen in het betaalde voetbal. Na zijn opleiding bij FC Groningen kwam hij tot vier wedstrijden in de hoofdmacht, waarna hij naar FC Emmen verhuisde. “Of ik nog hoop op een terugkeer in het betaalde voetbal? Ik ben daar niet echt mee bezig, het is op dit moment ook niet realistisch. Maar je weet in het voetbal nooit hoe het loopt. Als er een club belt, ga je natuurlijk in gesprek”, zegt Hagenauw, die in het dagelijks leven verkoper is bij De Blokhut A7. Dat is een bedrijf dat blokhutten en chalets op maat verkoopt.

Hij heeft zin in zijn eerste seizoen bij Sportclub Genemuiden. “Een nieuwe uitdaging in een nieuwe uitdaging. Van de groep ken ik alleen Danny Menting en Omar Kavak, waarmee ik bij Emmen speelde. Destijds reden we meestal samen naar de club en dat zijn we nu weer van plan. Dat wordt vast gezellig…verder wil ik belangrijk zijn voor het team en zoveel mogelijk scoren. Mijn favoriete posities zijn in de spits of op nummer tien.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500