Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

4-Windstrekenvlucht prooi voor Breman

Geplaatst op: 20 juni 2017

Rein Breman heeft de 4-Windstrekenvlucht gewonnen. Elke hokcombinatie mag vier duiven inzetten voor deze attractievlucht. De oude duiven werden zaterdag 17 juni om 8 uur gelost in Den Helder en Roodeschool. Tegelijkertijd werd om 8 uur gelost in Enschede en een half uur later ging het sein op groen in Rosmalen. Enschede en Rosmalen was het strijdtoneel van de jonge duiven.

Voorafgaand aan deze lossingen was het zaterdagochtend vanaf half zes al een komen en gaan van mensen om zich de koffie en broodjes te laten smaken. Dit veroorzaakte nog enige onrust bij hovenier Van Dijk omdat hij een oudere man uit de Langestraat al voor dag en dauw had gezien wat hem toch zeer verontruste.

Na de lossingen konden de chauffeurs Harjo de Lange, Jan Beens, André Breman en Andreas Schilder huiswaarts en toen begon voor de liefhebbers het wachten op hun duiven.

Gedurende de dag kwamen de berichten door dat de vluchten een traag verloop hadden en dat betekende dat men de gehele dag nog volop in de prijzen kon draaien.

Na het rekenwerk ’s avonds bleek dat er vier liefhebbers een viertal geklokt hadden en uit deze vier kwam Reind Breman als winnaar uit de bus.

Vlucht winnaars:

Den Helder:  Klaas de Lange (wordt zo langzamerhand specialist op dit station)

Roodeschool: B.J. v.d. Sluis en Zonen

Enschede: Reind Breman

Rosmalen: Siem en Karst Kolk.

 

Totaal uitslag:

Reind Breman
Karst de Lange en Zoon
Siem en Karst Kolk
Tiem Schilder.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500