Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sterke daling misdrijven, wel meer overlast

Geplaatst op: 4 juli 2017

Het aantal misdrijven in Zwartewaterland is vorig jaar afgenomen van 634 naar 483. Dat blijkt uit de zogenoemde gebiedsscan van de politie. Met dat cijfer is Zwartewaterland in de top 20 van meest veilige gemeentes van Nederland doorgedrongen. De meldingen van overlast namen in 2016 wel toe.

Alle vormen van misdrijven namen vorig jaar, behalve illegale handel. Dat heeft vooral te maken met de extra aandacht die uitging naar drugshandel in Genemuiden. De politie hield daarvoor in 2016 negen mensen aan, tegenover drie een jaar eerder.

Tegenover minder misdrijven staat meer meldingen van overlast. Dat heeft volgens de gemeente deels te maken met de nauwe banden met de inwoners. Gemeente en politie roepen vaak op om overlast te melden. In totaal kwamen er 25 meldingen binnen van overlast die te maken had met drank of drugs. Ook is er, onder meer in Hasselt, meer parkeeroverlast.

Opvallend is de toename van overlast door ‘verwarde personen’. Dat past ook bij het landelijke beeld. In Zwartewaterland zijn het wel vaak dezelfde personen die overlast veroorzaken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500