Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Musicalster komt naar Genemusiment

Geplaatst op: 17 juli 2017

Linda Wagenmakers komt 16 september naar Genemuiden voor een optreden tijdens Genemusiment. De organisatie van Genemusiment, het tweejaarlijkse evenement vol cultuur, muziek en amusement voor het hele gezin, dat plaatsvindt op en rond het Havenplein in Genemuiden, is zeer verheugd met de komst van Linda Wagenmakers.
Linda zal tijdens haar optreden begeleid worden door de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Zoals reeds eerder aangekondigd, verzorgt deze kapel een avondconcert.

Linda Wagenmakers begon haar muzikale carrière in de hoofdrol van Kim in de originele Nederlandse versie van Miss Saigon in het Circustheater van Joop van den Ende theaterproducties. Linda speelde de bejubelde rol drie jaar lang en was ineens één van de grootste musicalsterren van het moment.

Na Miss Saigon speelde Linda in de met een televizierring bekroonde dramaserie Westenwind, waarvoor ze tevens de titelsong ‘Laat me vrij om te gaan’ inzong. Haar hoofdrollen in de originele producties Rocky over the rainbow (Dorothy/ Maggs), Love just a little bit more (Lisa), Hans en Grietje (Caramella) en Shhhh… it Happens (Sis) volgenden in de jaren daarna. Samen met de mannen van Koefnoen en Johnny Kraaijkamp jr schitterde Linda in haar rol als Lady of the Lake in de tony award winnende musical Spamalot, waarna ze één van de drie hoofdrollen in de Witches of Eastwick speelde. Linda vertolkte de rol van Eponine uit Les Miserables in Musicals in Ahoy.

Naast haar rijke musicalcarrière won Linda het nationaal songfestival met haar top 10 hit No Goodbyes en vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie songfestival in Stockholm. Linda is een veelgevraagd stemactrice voor tekenfilms en Disney en Nickelodeon series en mocht maar liefst drie keer de hoofdrol vertolken in een avondvullende Disney speelfilm als Mulan (Mulan I en II) en Prinses TIana (Prinsess and the frog). Linda is tevens te horen op de urban hit ‘Oprechte Liefde’ van Gikkels en lanceerde haar solo album Full circle.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500