Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veteranen steppers presteren goed in Tsjechië

Geplaatst op: 17 juli 2017

Het Tsjechische Račice was het decor voor de eerste Europese stepwedstrijden van 2017. Brian Veltman en Hermien Koers vertegenwoordigden stepteam Selles Kamperzeedijk in het 200 tellende deelnemersveld. Het volledig vlakke parcours was zeer geschikt voor beide rijders, die hierdoor optimaal konden presteren.

Op zaterdag werd een criterium van 12 km verreden. Bij de dames konden de Nederlandse dames het tempo domineren en wist Koers in een sprint de winst te pakken. Veltman zette in zijn race een persoonlijk recordgemiddelde neer en de Kampenaar pakte hiermee een 6e plaats bij de veteranen.

Zondag stond er een lange afstand van 35 km op het programma voor de dames. Na een afwachtend begin, waarbij er een grote groep bij elkaar bleef, konden de IJsselmuidense en Fiona Olthof uit Hengelo door een tactisch spel samen demarreren. Zij wisten stand te houden tot het eind, waarna Koers in de eindsprint opnieuw de winst wist te pakken. De heren legde een afstand van 45 km af en het tempo was vanaf het begin zeer hoog. Brian Veltman wist zich in een achtervolgende groep te zetten en kon zo een knappe 4e plaats bij de veteranen bemachtigen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500