Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Herinrichting Havenplein in de zomervakantie

Geplaatst op: 21 juli 2017

De gemeente gaat in de zomervakantie het Havenplein herinrichten. Van Dalfsen Infra voert die klus tussen 2 en 25 augustus uit. Dat meldt de gemeente vrijdag in een brief aan omwonenden. De weekmarkt wordt in deze weken gehouden aan de Julianastraat. Op 15 augustus is er geen markt.

Met onder meer de metamorfose van het plein bij de HEMA en de kop van de haven heeft het centrum al een behoorlijke facelift ondergaan. De aanpak van het Havenplein is de volgende stap. Daarbij wordt ook meteen het bekende parkeerprobleem aangepakt. Er komt een duidelijker en meer efficiënte inrichting. Na de werkzaamheden in augustus volgt begin september ook nog het plaatsen van de nieuwe verlichting. Er komen vier scheepsmasten die het Havenplein verlichten. Ook ’t Olde Staduus wordt beter uitgelicht.

Tenslotte wordt ‘de brug’ nog afgemaakt. Momenteel ontbreken nog de leuningen en de lantaarns. Uit de brief van de gemeente blijkt dat dit voor Genemusiment gebeurt. Tijdens de klus aan het Havenplein blijven de winkels bereikbaar. Ook parkeren rondom het plein blijft mogelijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500