Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Weer wisselvallig weekeinde (door John Poot)

Geplaatst op: 21 juli 2017

Langdurig stabiel zomerweer zit er voorlopig niet in: het blijft een komen en gaan van warme (broeierig) en koelere dagen. Ook het weekend verloopt wisselvallig, en er vallen ook buien met kans op onweer. Dit komt door een actief lagedrukgebied dat nu boven het westen van Engeland ligt en steeds meer naar Nederland komt. Om dit gebied draaien meerdere buiengebieden die in de middag onze omgeving bereiken.

Vanavond blijft droog met lang een aangename temperatuur, die uiteindelijk zakt naar een graad of 14 er staat weinig wind. Zaterdag begint de dag zonnig en de temperatuur stijgt snel naar een graad of 26. Vanuit het zuidwesten komt bewolking opzetten waaruit buiige regen valt dat aan het eind van de middag onze omgeving bereikt. In de avond en nacht sleept het actieve regengebied verder over Nederland.

Zondag is het wisselend bewolkt en blijft het eerst nog even droog. In de loop van de ochtend ontstaan er weer nieuwe buien vanuit het westen. Daarbij kunnen pittige regen en onweersbuien tussen zitten. Temperatuur stijgt naar maximaal 20 graden een stuk koeler dan op zaterdag.

De dagen erna blijft het wisselvallig met elke dag kans op een bui, maar ook geregeld zon. de maximumtemperaturen liggen iets onder wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500