Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel activiteiten in HCG tijdens Genemusiment

Geplaatst op: 25 juli 2017

Historisch Centrum Genemuiden bruist tijdens Genemusiment weer van de activiteiten. Vóór het HCG zijn oude ambachten te zien en staan er kramen waar men voorwerpen/ producten uit Indonesië kan kopen. Deze ambachten sluiten aan bij de expositie die het museum van 16 september tot en met december 2017 op de bovenverdieping organiseert over een bijzonder gebied in de Noord-Molukken, waar eilandjes liggen met namen als Geelmuiden, Hasselt, IJsselmuiden en Hattem.

In de steeg is te zien hoe vroeger (en misschien door sommigen nu nog wel) de was te drogen werd gehangen aan de “kniepliende”. Ook is er ’s morgens een stadswandeling, waarbij belangstellenden onder leiding van een gids veel informatie krijgt over (de geschiedenis van) Genemuiden. Ook brengen ze dan een bezoek aan de oude begraafplaats aan de Blokhuisweg waar ze onder andere geïnformeerd worden over tradities rondom overlijden en begraven.

’s Middags brengen leden van de Taelkrink in de tuin van het HCG verhalen en gedichten in het plaatselijk dialect ten gehore.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500