Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vervelen in de vakantie

Geplaatst op: 7 augustus 2017

Sommige mensen zijn terug van vakantie, anderen blijven de hele zomer in de regio. Op een bepaald moment slaat de verveling toe. Desondanks is er in de directe omgeving veel te doen. Via Facebook vroegen we lezers naar tips in een straal van twintig kilometer. Dit keer de tips die ze gaven voor de Noordoostpolder.

Daaruit kwam het Blotevoetenpad van Marant bij Kraggenburg een paar keer naar voren. Op dat pad van een paar kilometer ervaren de voeten wat het is om ‘bloot’ te zijn. De tocht gaat door maisvelden, weilanden, sloten en andere ondergronden. Op dezelfde locatie is ook een klein museum ingericht over de geschiedenis van de Noordoostpolder.

Niet ver van deze plek ligt het Waterloopbos, dat ook een paar keer wordt genoemd. Dit bos is in bezit van Natuurmonumenten en biedt leuke wandelmogelijkheden die langs de opstellingen uit de periode van het waterloopkundig lab lopen. Ook is er een klein bezoekerscentrum en gelegenheid tot picknicken bij een kleine speeltuin. Verderop tussen Kraggenburg en Marknesse ligt ook nog Netl, waar een mooi strand is aangelegd. Op deze locatie is ook een prachtige avontuurlijke speeltuin aangelegd.

Dat het in de polder saai is, klopt ook in Luttelgeest bepaald niet. Daar genieten dagelijks duizenden bezoekers van de Orchideeënhoeve. Dat is geen suffige locatie voor bejaarden, zoals het imago een beetje is, maar een uitdagende verzameling wandeling met een mooie speeltuin voor kinderen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500