Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vervelen in de vakantie (2)

Geplaatst op: 8 augustus 2017

Na een paar weken vakantie slaat de verveling soms toe. Dan is het de hoogste tijd voor een dagje uit in de regio. Ook leuk voor mensen die al terug zijn van vakantie en nog een dagje met het gezin op pad willen. Genemuiden Actueel vroeg de lezers naar tips voor dit soort uitjes. Gisteren uitjes in de Noordoostpolder, dit keer een aantal locaties die iets verder weg liggen.

De lezers noemden onder meer de Maargieshoeve. Dat is een theehuis en kleine kinderboerderij in Kallenkote, dat onder de rook van Steenwijk ligt. Mensen met een beperking helpen daar mee in de bediening. De omgeving is ook fraai en doet al Drents aan. Geen wonder ook, want een kilometer verderop begint Drenthe al. Daarvoor komen automobilisten of fietsers echter ook nog langs Taman Indonesia: ook al een uitje dat de lezers noemden. Het is een kleinschalige dierentuin met Indonesische dieren, die al een paar keer door de ANWB is uitgeroepen tot leukste uitje in Overijssel.

Ook het Klimparcours in Meppel wordt genoemd. Dat is een nieuw parcours dat dichtbij het zwembad ligt. Ook dat is overigens best een aanrader, net zoals het zwembad in Steenwijk. Liefhebbers van buitenbaden kunnen terecht in Vollenhove, waar het vaak rustiger is dan in Hasselt.

Wie vervolgens via De Wieden terugkeert komt langs Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Leuk voor gezinnen omdat er dagelijks vaartochten zijn en het vlonderpad nodigt ook uit tot een wandeling. Bovendien is er speelgelegenheid. Elke dinsdag in de zomervakantie is er het Wiedenlab, waarbij kinderen allerlei proefjes doen en ook een korte vaartocht (met de familie natuurlijk) maken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500