Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 december 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brandweer promoot zichzelf op het Havenplein

Geplaatst op: 16 september 2017

Foto's: Erik Eenkhoorn

Een flink toegetakelde auto en een container vol met rook. Het zijn trekkers waarmee Brandweer Genemuiden iets van haar werk laat zien. En dat werk is ondanks het regenachtige weer behoorlijk in trek. Kinderen staan in de rij om onder begeleiding de container in te gaan. “Lijkt me vet…”, zegt een jongentje voordat hij de rook in loopt.

De aanwezigheid tijdens Genemusiment is voor de brandweer een promotiemiddel. Het lokale korps kan namelijk wel wat versterking gebruiken, vertelt ploegleider Leusink, die de taak onlangs heeft overgenomen van Bert Weijs. Al vrijwlliger overigens. “We hebben momenteel achttien mensen en dat mogen er eigenlijk wel 24 zijn. Dan heb je twaalf man per auto. Nu is de druk op de jongens behoorlijk groot.” Leusink heeft de hoop dat tijdens Genemusiment al wat mensen met belangstelling zijn gevonden.

Op de grote brand bij Delan na is het tot dusver een redelijk rustig jaar voor het korps. Wel zijn er een aantal kleinere incidenten geweest.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500