Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Druilerig Genemusiment biedt een zeer gevarieerd programma

Geplaatst op: 16 september 2017

Harde regen is het niet, nat helaas wel. De elfde editie van Genemusiment kampt met regenval over de hele dag. Dat drukt de toeloop, maar op veel plekken is het toch gezellig druk en zijn er mooie optredens en activiteiten te bekijken.

Regen heeft in ieder geval geen vat op het humeur van speaker van dienst Flip Visscher. Die doet het omroepwerk al vanaf de allereerste versie van Genemusiment. Hij staat ’s ochtends al vroeg bij de opening van de brug over het Havenplein en presenteert ’s middags dit jaar voor het eerst ook een quiz. Tot die tijd zijn er overal in het centrum optredens.

In d’ Of van de Familie van Dalfsen staat bijvoorbeeld rond lunchtijd Klaas Beens. De oude muzikant van The Firestones speelt solonummers in het dialect van zijn geboortestad Genemuiden. Hij haalt een prachtige herinnering op aan zijn tijd met The Firestones. De band speelt in het Weeshuis en de volgende preekt dominee Van Estrik over de gevaren van dansen. Ook zingt Beens over de bekende Genemuider muzikant Jansen Post. SCEG-voorzitter Harrie Rietman komt ook net een kijkje nemen. Hij neemt broodjes voor de vrijwilligers mee.

Een ander soort muziek is in de hervormde kerk te horen, waar plaatselijke organisten hun instrument bespelen.  ’s Ochtends is er ook een lezing over de reformatie. “Die is druk bezocht”, vertelt Jannie Bakker en vervolgens is het een in- en uitloop van mensen in de kerk. Er is ook voldoende te zien tijdens Genemusiment natuurlijk. Op het Havenplein zingt Herbert Altena bijvoorbeeld en daarna is er het jeugdorkest van Hasselts Fanfare.

Wie wat te eten wil kan bij De Kaaihof, op het Havenplein of op de Oosterkaai terecht. Daar staan traditiegetrouw alle visrokers. De kleding stinkt voor de rest van de dag, maar de gepresenteerde lekkernijen maken dat luchtje meer dan goed. Geen Genemusiment zonder gerookte zalm of paling.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500