Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Scholieren wandelen 5600 euro bij elkaar

Geplaatst op: 28 september 2017

Zo’n 200 leerlingen van de basisscholen, waaronder de hervormde scholen in Genemuiden en Kamperzeedijk, aangesloten bij de Federatie Veluwezoom en IJsselstreek zijn in actie gekomen voor de herdenking van 100 jaar vrijheid van Onderwijs in Nederland. De scholen staan in het grensgebied van Gelderland en Overijssel en hebben samen zo’n 250 kilometer afgelegd. Al fietsend of wandelend van school naar school in 3 dagen tijd. Dit met het doel het onderwijs in China, waar men de vrijheid van onderwijs en overheidssteun niet mag genieten, financieel te kunnen ondersteunen.

De leerlingen hebben € 5.560 aan sponsorgeld bij elkaar gebracht. De estafettetocht is gestart op basisschool de Triangel in Rouveen en eindigde op het Provinciehuis Overijssel. Gedeputeerde de heer E. van Hijum en commissaris van de koning mevr. A. Bijleveld onthulden in het bijzijn van de leerlingen van basisschool De Linde uit Laag Zuthem en de Maarten Luther School uit Genemuiden de opbrengst.

Scholen en besturen binnen de Federatie wilden op deze manier hun dankbaarheid tonen voor de vrijheid van het Christelijk onderwijs in Nederland.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500