Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brandweer controleert hartje Genemuiden

Geplaatst op: 30 september 2017

Tekst Erik Eenkhoorn, foto's: Erik Eenkhoorn en Pieter Polman

Zaterdagavond rukte de brandweer uit voor een brandgerucht aan de Nijstad. Doordat het in het oude Genemuiden nogal smal is had de chauffeur moeite om in de Nijstad te komen.

Na de Nijstad door te hebben gereden bekeek de brandweer de schoorsteenpijpen en dakgoten. Ook hier kon er niks ontdekt worden. Ondertussen kwamen sommige mensen halfslapend hun huis uit om te kijken wat er aan de hand was en bij de Chinees lagen de smartphones inmiddels naast de Babi-pangang.

Net nadat iedereen dacht dat de brandweer terug ging naar de kazerne en de Nijstad uit leek te rijden stopte de wagens abrupt. Drie brandweermannen/vrouwen sprongen uit de wagen en zette koers richting het Kerkplein. Voor de grote kerk had zich inmiddels een clubje mensen verzameld en ook de andere brandweerwagen stond in het begin van de Langestraat. Nadat de dominee van de Hervormde gemeente naar buiten was gekomen heeft de brandweer een kijkje genomen in de pastorie, op de sokken en ook in het huis naast de pastorie. Toen de brandweer zag dat daar ook niks was, op een houtkachel na, keerde iedereen huiswaarts. Een sensatie rijker, “maar beter dit, dan een nieuwe stadsbrand”, zei een Gaellemuuniger lachend toen hij in zijn auto stapte.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500