Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Eerste show voor de Zwartewaterfokkers

Geplaatst op: 1 oktober 2017

De Zwartewaterfokkers gingen de IJssel over om hun dieren naar Wezep te brengen. Hier werd op 29 en 30 september door nut en sport Wezep e.o. de IJsselvliedt show gehouden in het Hippisch Centrum Hattem. 502 dieren in diverse pluimage waren hier onder gebracht en onder hen dus enkele leden van de Zwartewaterfokkers.

Jan Henniphof was met enkele Groot Lotharinger konijnen present en deze dieren hadden geen plankenkoorts aangezien ze met 3x ZG en 2x het F predikaat werden beoordeeld. Bij de grote hoenders twee inzenders n.l. Johan Barneveld met zijn Duitse Kruipers welke met 1x G, 2x ZG en 1 maal het F predikaat huiswaarts keerden, de Combinatie van Raalte ( de broers Bart Jan en Jaap ) hadden hier zowel Grote als ook dwerg hoenders onder gebracht, hun Leghorns beloonde de ambterende keurmeester met 1x G, 1x ZG en 1x F. Hun dwerghoenders de Java krielen kwamen met 1x G en 4x ZG huiswaarts. Tot slot de Hollandse krielen van Harm Bruins de zwarte hen behaalde G, zijn patrijskleurige dieren 2x ZG en 2x F en 1 van zijn dieren werd beloond als mooiste dier van de keurmeester. Een hoopvol begin van het showseizoen en laten we hopen dat dit een vervolg krijgt in dit seizoen en dat we diverse shows kunnen bezoeken zonder uiteraard de diverse ziekten o.a. vogelgriep zodat we eind november begin december het thuispubliek ook weer in de Overtoom een mooie tentoonstelling kunnen voorschotelen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500