Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Knappe zwemprestaties DEK-zwemmers

Geplaatst op: 9 oktober 2017

De jongste zwemmers van De Eerste Kolk zwommen in Zwolle deel 1 van de Swimkick-Minioren, de oudere waren te vinden in Steenwijk voor de Nationale Sprintwedstrijd 2017. In beide zwembaden leverden ze knappe prestaties.

In Zwolle kwamen acht zwemmers aan de start de samen goed waren voor 5 medailles: twee keer goud (Kevin Tuinman) twee keer zilver (Hendrik Aalt de Jager) en een keer brons (Herniek van Dalfsen). Mara van Dijk zwom twee persoonlijke records, net als Lenn Ché Klomp en Laurens van der Pligt. Jasper Tuinman zette een keurig PR neer op de 50 meter vrij: 1.02.42. Isa Koobs was de enige DEK-zwemmer die uitkwam op de 200 meter wisselslag en zwom daar een keurige 3.49.40. De grootste verbetering was voor Lenn Ché Klomp: 25 meter vrije slag in 0.26.14.

In Steenwijk zwommen de oudere DEK-zwemmers ondertussen de Nationale Sprintwedstrijd: alle slagen 50 meter. Er kwamen 20 zwemmers aan de start: er waren 36 persoonlijke records en drie clubrecords (2 van Martijn Gerritsen en één van Naomie van der Sluis) te vieren. De grootste verbetering was voor Lara Tuinman: 50 meter vlinderslag in 0.47.26.  Jorgen Gerritsen en Naomi van der Sluis vielen in de prijzen: Jorgen werd 2e op de 50 meter schoolslag, Naomi was 3e op de 50 met vrije slag en op de 50 meter vlinderslag.

De totale uitslag van beide wedstrijden is te lezen op www.dekgenemuiden.com.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500