Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onnodig verlies voor DEK-dames

Geplaatst op: 9 oktober 2017

Tekst en foto's John Poot

De dames van DEK verloren zaterdag hun tweede competitiewedstrijd tegen de Houtrib uit Lelystad. De uitslag van 5-6 was onnodig. Vorige week werd er ook verloren, door dat het aan aanvalskracht ontbrak. Deze kracht was er zaterdag wel.

Qua spel ging het gelijk op, weliswaar wist de tegenstander de score te open. Dankzij een man-meer-situatieâ wist Iselle met een afstandsschot de gelijkmaker te scoren. In een volgende man-meer-situatie wist DEK door de hand van Jantine de 2-1 voorsprong te maken. De doorzettende lijn die in de eerste partje was ingezet kon helaas in het 2de partje niet worden ingezet, doordat de tegenstander beter met de afstandsschoten buiten de 5mtr (denk maar aan een strafschopgebied)kon afwerken. Er werd nog wel de gelijkmaker gescoord meer niet veel later had de Houtrib er antwoord voor de 3-4 te scoren.

Ook het 3de partje ging Houtrib door met aanvallen en liep uit naar een 4-6 voorsprong, terwijl het tempo van DEK minder werd ze scoordennog wel de aansluitend treffer, waardoor het nog wel spannend bleef. Het 4de partje ging DEK toch weer over in de aanval er waren volop kansen om doelpunten te scoren maar de kansen werden niet goed uitgespeeld. Waardoor de Houtrib de 3 punten mee kon nemen naar de polder.

Voor DEK had er zeker meer ingezeten vooral het laatste partje was DEK de bovenliggende party, vooral de jonge speelsters maakte veel indruk door hun sterke spel.

DEK D1 -De Houtrib 5-6 (2-1, 1-3, 1-2, 1-0)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500