Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bartiméus collecteert voor onderwijs en onderzoek

Geplaatst op: 13 oktober 2017

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt collecteert van 16 t/m 21 oktober in Genemuiden en Hasselt om geld in te zamelen voor onderwijs en onderzoek. In ons land zijn duizenden blinde en slechtziende kinderen die – net als hun leeftijdsgenootjes – dromen over later. Omdat ze ook DJ willen worden, of muzikant of zwemkampioen. Daar moeten ze wel éxtra hard voor knokken.

Dit jaar gaat de opbrengst van de collecte specifiek naar een interactief lespakket waarmee kinderen met de oogaandoening CVI aan meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld kunnen werken, de ontwikkeling van digitaal onderwijs voor kinderen met een visuele en verstandelijke beperking, en een onderzoek om uveitis (inwendige oogontsteking) bij kinderen beter te behandelen.

Bert v/an Leeuwen, ambassadeur van Bartiméus Sonneheerdt: “Blinde en slechtziende kinderen hebben onze hulp hard nodig, om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. Tachtig procent van de informatie die je binnenkrijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen… Dat maakt concrete hulp zo belangrijk en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk.”

Meer informatie: steunBartimeus.nl

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500