Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gildeslager toernooi volledig volgeboekt

Geplaatst op: 13 oktober 2017

Opnieuw doen er weer veel biljarters mee die in de drie voorgaande Gildeslager toernooien ook deelnamen. Met 32 spelers in de A- en 40 in de B categorie is het biljartevenement in het clubgebouw van HZW  “bomvol”  geboekt.

Op zaterdag 4 november a.s. gaan vanaf s` morgens  09.00 tot s` avonds  ca. 19.00 uur de biljartballen over de groene lakens van de 6 wedstrijdtafels rollen. Elke deelnemer speelt dan zijn 2 partijen in de plaatsingsronde en dat houdt in dat er in een tijdsbestek van ca. 10.00 uur maar liefst 72 partijen moeten worden afgerond. Daarna zijn er de 16 biljarters in de A- en 16 in de B categorie bekend die zich gekwalificeerd hebben voor de finaledag op zaterdag

18 november a.s.. Deze 32 finalisten gaan dan in een knock out schema biljarten  voor de aantrekkelijke vleesprijzenpot van sponsor Evert van Ingen.

Harry Fijn van biljartvereniging DOS uit Hattem: “toen ik via de e-mail bericht kreeg van de toernooidatums heb ik mij diezelfde dag nog ingeschreven. Samen met nog 6 leden van onze biljartvereniging hebben wij in alle door HZW georganiseerde toernooien meegespeeld.

In de afgelopen jaren heeft Henk Post van de HZW wedstrijdorganisatie mogelijkheden  gezien om aanpassingen door te voeren die het evenement steeds aantrekkelijker hebben gemaakt. Met name het spelen in een A en B categorie bleek een schot in de roos. Het heeft het niveauverschil in de poules verkleind en dat spreekt de deelnemers erg aan.

In de plaatsingsronde wordt in een poule systeem gespeeld waar zoveel als mogelijk is rekening gehouden dat biljarters van één en dezelfde vereniging elkaar niet direct uitschakelen. En ook niet onbelangrijk…..tijdens de wedstrijden is in het HZW clubgebouw de onderlinge sfeer ontspannen en bijzonder gezellig. HZW heeft met het organiseren van toernooien inmiddels een bekende naam opgebouwd in de wijde biljartregio.

Harry die al een keer het van Ingen toernooi op zijn naam schreef besluit met: wij komen  dan ook heel graag naar HZW in Genemuiden om mee te spelen in biljarttoernooien”.

Niet alleen een aantal biljarters uit Hattem komen elk jaar terug om mee te dingen voor de hoogste eer en de aantrekkelijke prijzenpot. Ook biljarters van verenigingen uit Urk, Kampen, Coevorden, Zwolle, Hasselt, Kamperzeedijk en e.o. spelen jaarlijks mee. De aantrekkelijke prijzenpot die beschikbaar is gesteld door Gildeslager Evert van Ingen maken deelname aan het biljarttoernooi kennelijk interessant

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500