Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geslaagd jubileum CBO: Luisteraar ziet gezicht achter de stem

Geplaatst op: 14 oktober 2017

Tekst: Erik Eenkhoorn

Met een kabel over de weg vanaf de Gereformeerde kerk van Hasselt, naar mevrouw Spoelder. Zo begon de CBO in 1977. Nu, 40 jaar later, mocht de CBO hun jubileum vieren samen met de trouwe luisteraars in de Stadskamp in de Meente.

Na een voorstelrondje, want iedereen wil nu wel eens het gezicht achter de stem zien, werd het loflied aangeheven en Psalm 68 vers 10 gezongen, waar ook dominee Hulsman uit Genemuiden de overdenking uit hield. Het koor ‘De Lofstem’ onder de vakkundige leiding van dirigent Cor Ploeg leverde ook hun bijdrage aan de avond. Ze zongen twee blokjes van in totaal zes liederen, waaronder Gods regenboog en Stil, mijn ziel wees stil.

De CBO staat bekend om hun interactie en contact met de luisteraars. Naast Miezmoor gebeurt dit ook in het programma ‘op Verzoek’. Henk Doosje, een man van het eerste uur, presenteerde dit. Stefan Westerhuis, buurman van de CBO, gaf het lied: ‘Ik zie een poort wijdt open staan’ op, en er werd uit volle borst met het orgel meegezongen!

Miezmoor is het Bijbels puzzelprogramma van de CBO. Iedere woensdagavond wordt er een puzzel opgegeven en zaterdagavond de winnaar bekendgemaakt, die vervolgens de ‘cake van de week’ krijgt. Voor dit jubileum was een mooie tulband gebakken. Veel mensen uit Staphorst/Rouveen puzzelen trouw mee en het was mooi om te zien dat zij, in de klederdracht, van de partij waren! De tulband ging naar de familie Akkerman.

Na het dankgebed werd er door één van de medewerkers een gedicht voorgedragen, begeleid door het orgel. De medewerkers zongen de luisteraars het laatste couplet van het gedicht toe: ‘Ga met God en Hij zal met je zijn’.

De CBO kijkt terug op een geslaagde avond. D.V. 30 december zal er een extra lange uitzending zijn waarin het jubileum centraal zal staan.

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500