Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Biestemerk zonder geluid, maar met veel volk

Geplaatst op: 17 oktober 2017

Archieffoto Erik Eenkhoorn

Of het nou wel of niet herfstvakantie is, heeft geen invloed op de toeloop naar de biestemerk. Het zachte weer vermoedelijk wel. Het is kortom ouderwets schuifelen over de jaarmarkt van Genemuiden. De lange rij geparkeerde auto’s bij de pont is daarvan al een voorteken.

Aan het einde van de ochtend neemt de drukte op de markt snel toe. Het geroezemoes en het geschuifel valt extra op omdat het een ‘stille’ Biestemerk is. Na het tragische ongeval van zaterdag is besloten dat de muziek op de markt uit gaat. Het karakteristieke geluid van de zweefmolen klinkt niet. Desondanks is het druk op het Havenplein, hoewel de sfeer uiteraard anders is dan andere jaren.

Op de markt zelf zijn de bekende taferelen zichtbaar: marktkooplui die hun handel aanprijzen en bezoekers die al dan niet toeslaan. Het aanbod is weer gevarieerd: van dekbedovertrekken tot bloemen, van christelijke muziek tot bordjes in de tuin. En de liefhebber kan ook al vast de kerstkaarten in huis halen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500