Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Geen snert, maar koffie bij Kwalitaria

Geplaatst op: 17 oktober 2017

Foto's Erik Eenkhoorn

“Koffie?”, vraagt Gert Jan Bakker voor zijn Kwalitaria Delifrance. De ondernemer heeft niet voor niets de Barista Brothers uitgenodigd voor de biestemerk. Echte koffiespecialisten die kunstzinnige kopjes cappuccino en andere koffiesoorten serveren.

Bakker stopte onlangs met de verkoop van rookwaren en besloot dit jaar ook niet voor de snert te gaan. De koffie is een prima alternatief, zeker als die wordt gezet door een barista. Dat is de naam voor een koffiekenner, die bijvoorbeeld horecazaken adviseert over koffie.

Broers Paul en Frans van den Berg uit Hattem zijn dat allebei. Onder de naam Barista Brothers geven ze trainingen en verhuren ze mobiele koffiebars. Dat koffie serveren een kunst is, blijkt als een kopje cappuccino wordt gemaakt. Met wat handbewegingen verandert de melk uit het kannetje in een hartje.

Snert is uiteraard elders op de markt ruim voorradig. Het terras van ZIN is rond het middaguur bijvoorbeeld goed gevuld met snertliefhebbers. Ook bij de Regiobank serveren ze het traditionele biestemerkvoedsel.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500