Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Lof voor het college, PvdA kritisch

Geplaatst op: 19 oktober 2017

Veel lof voor het college van B en W dat een ‘positieve’ Zomernota presenteerde en ook nog eens zes ton aan wegenonderhoud en groen wil investeren. Oppositiepartij PvdA is ook blij met de cijfers, maar vindt dat het college zich daarvoor teveel op de borst klopt. “Want het resultaat is niet het werk van slimme acties van dit college dat ik nog maar op weinig slimme acties heb kunnen betrappen”, stelde Klaas Eenkhoorn donderdag in de raad.

Eenkhoorn ergert zich ook aan het ‘verdoezelen’ van de kosten voor de aanpak van de Randweg. De slijtlaag daarvan moest onlangs na een jaar alweer worden vervangen. Het college neemt voor de kosten daarvan jaarlijks 20.000 euro in de begroting op, waaruit Eenkhoorn concludeert dat de aanpak 350.000 euro heeft gekost. “Volksverlakkerij”, aldus de socialist.

Volgens wethouder Visserman vielen de kosten echter nog binnen de garantietermijn. De 350.000 euro die is uitgetrokken moet garanderen dat de weg weer 25 tot dertig jaar mee kan. Ook het grondwerk bij de Industriehaven valt nog binnen de garantietermijn, merkte Visserman ook op. Eenkhoorn wees hem erop dat dit, een jaar na oplevering, alweer in slechte staat is. De gemeente weet daar van, aldus Visserman.

De andere partijen zijn vooral blij met de gepresenteerde cijfers. “Resultaat van consequent en consistent beleid”, aldus Bosma van het CDA, die er wel op wees dat de gemeente veel incidentele meevallers heeft. De ChristenUnie wees er daarom op dat ‘we er nog lang niet zijn’, maar dat de financiële situatie wel beter onder controle is. Dat erkent Visserman ook. “Onze schuldenlast is nog giga groot.”

De VVD riep om op de 6 ton voor groen en wegen over de drie kernen te verdelen. De SGP ergert zich tenslotte aan de opstelling van de PvdA. “Heel bijzonder dat de PvdA positieve resultaten keer op keer negatief benaderd.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500