Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub meest gelukkig in topper tegen Berkum

Geplaatst op: 4 november 2017

Foto Pieter Polman

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag de topper tegen Berkum met 3-2. Omar Kavak schoot diep in blessuretijd een strafschop binnen en zorgde voor een overwinning die op basis van het veldspel als gelukkig mag worden betiteld.

Promovendus Berkum draait tot ieders verrassing bovenaan mee in de Hoofdklasse, maar in Genemuiden lieten de Zwollenaren zien dat dit niet voor niets is. Berkum combineerde de hele wedstrijd beter dan Genemuiden, sneed voor rust regelmatig door de defensie heen en kreeg ook voldoende kansen. Daarbij kregen ze soms de hulp van de groenwitte verdedigers.

Dat was in ieder geval bij de 0-1 zo. Na elf minuten ging Bacuna op het Genemuider doel af. Muis probeerde de bal te veroveren, maar zijn balaanraking belandde pardoes achter doelman Beukeveld. Lang duurde die voorsprong niet, want volgens scheidsrechter Paarhuis maakte Berkum hands binnen de zestien. Kavak benutte dat buitenkansje feilloos via de binnenkant van de paal.

Daardoor kwam de wedstrijd in balans, maar Berkum bleef elkaar veel makkelijker vinden dan het moeizaam acterende Genemuiden. Van der Meulen kon scoren en Genemuidenaar De Jong stelde Bacuna in staat om te scoren. Tegen de verhouding in kwam Genemuiden toch op voorsprong. Kavak zette voor op Eenkhoorn en die hoefde alleen maar binnen te tikken.

Het niveau van de wedstrijd daalde na rust. Tot kansen kwam het aanvankelijk niet, maar naarmate de wedstrijd vorderde nam Berkum weer steeds nadrukkelijker het heft in handen. Dat resulteerde uiteindelijk vijf minuten voor tijd in de gelijkmaker van Van Brummen, die nog maar net binnen de lijnen was gebracht. Berkum leek daarna bloed te ruiken, maar gaf daarmee achterin ook ineens veel meer ruimte weg dan daarvoor.

Dat leidde de ondergang in. Na een reeks kansen voor Genemuiden, kwam de bal voor de voeten van Frank Jansen. Die werd gestuit door Horstman, waarna arbiter Paarhuis ineens naar de stip wees. Vermoedelijk omdat hij vond dat Horstman hands maakte. Daarvan was echter geen sprake. Horstman kreeg ook nog eens rood. Kavak zette zich opnieuw achter de bal en schoot weer onberispelijk binnen.

Sportclub staat nu tweede, omdat de andere topper tussen Excelsior en Ajax in 2-2 eindigde.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500