Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nog teveel fietsers zonder verlichting

Geplaatst op: 13 november 2017

In het kader van de landelijke campagne fietsverlichting: “Ik val op”,

hield Veilig Verkeer Nederland afdeling Genemuiden samen met de 2 plaatselijke rijwielhandelaren afgelopen zaterdag 11 november weer de jaarlijkse actie voor het gratis controleren en repareren van de fietsverlichting.

Vorige week hebben vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in Genemuiden enkele avonden fietsers met ondeugdelijke verlichting staande gehouden en gewezen op de actie om de verlichting gratis in orde te maken. De fietsers met goede verlichting kregen een presentje. Hoewel het percentage van fietsers met ondeugdelijke verlichting gelukkig wat afneemt, zijn er toch nog te veel fietsers die in gebreke blijven en zichzelf en anderen in gevaar brengen. Sommigen hadden ‘vergeten’ om de verlichting in te schakelen.

De politie zal de controle op het gebruik van een goede fietsverlichting de komende wintermaanden weer extra aandacht geven. Het boetebedrag is ca. € 55,-.

In verband met deze verlichtingsactie hebben afgelopen zaterdag weer vele fietsers gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun verlichting gratis in orde te laten maken bij de plaatselijke rijwielhandelaren, alleen de onderdelen werden berekend.

VVN heeft weer op een prettige manier met de plaatselijke rijwielhandelaren samengewerkt aan deze nuttige actie en geprobeerd een bijdrage te leveren aan de veiligheid van de jongere en oudere verkeersdeelnemers.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500