Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘In Genemuiden moet je niet inbreken’

Geplaatst op: 17 november 2017

In Genemuiden moet je als inbreker niet zijn want daar val je op, lacht coördinerend wijkagent Ellen van der Hoek donderdagavond in het gemeentehuis. Ze stelt zich voordat dat signaal onder inbrekers rondgaat. Begin dit jaar werden er in Genemuiden inbrekers uit het midden van het land overlopen. “Sindsdien is er ook geen woninginbraak meer geweest.”

Ook het industrieterrein van Genemuiden zal niet heel snel getroffen worden door een inbraak, denkt teamchef Johan Ekkel. “Waar cameratoezicht is, wordt nagenoeg niet ingebroken.” Het aantal meldingen in de hele gemeente staat voor dit jaar op dertien. Vorig jaar was er dat over het hele jaar eentje meer.

De politie geeft de komende jaren ook aandacht aan ‘ondermijning’. “Veel personen beseffen niet hoe ze criminaliteit kunnen signaleren”, volgens ambtenaar Martin Grouve. “Ondermijning kan in zo’n geval verschillende vormen aannemen. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘foute’ ondernemer die een sportclub sponsort. Of een hennepkwekerij die niet wordt gemeld, omdat het in de buurt sociaal geaccepteerd is.” De politie wil mensen ertoe aanzetten om dan toch aangifte of melding te doen. De anonimiteit wordt daarbij gewaarborgd, verzekert Grouve. “Het kan ook via Meld Misdaad Anoniem.”

Eerder dit jaar riep de politie een spreekuur in ’t Olde Staduus in het leven. “Wat bij mij op het spreekuur komt, dat zijn vaak meldingen waar we niet direct wat mee kunnen”, merkt wijkagent Schreurs op. “We kunnen nog wel wat meer meldingen krijgen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500