Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Doktersechtpaar Bultje stopt er mee

Geplaatst op: 29 november 2017

Coen en Joke Bultje trekken binnenkort definitief hun witte doktersjassen uit. Na bijna veertien jaar Genemuiden stappen ze uit de huisartsenpraktijk aan de Julianastraat. Het is tijd voor andere dingen. “In het begin zullen we zeker de dagelijkse routine gaan missen”, denkt Joke.

Eerlijk gezegd hadden ze nog nooit van Genemuiden gehoord voordat ze in de Tapijtstad terechtkwamen, bekent Coen. Het stel had daarvoor al in meerdere andere praktijken gewerkt. “We moesten op de landkaart van Nederland opzoeken waar het lag. Bij de sollicitatie vroeg ik waarom de keuze op mij was gevallen. Toen bleek dat ik de enige was die op de vacature had gereageerd”, lacht Coen.

Anderhalf jaar woonden ze ook in Genemuiden, maar daarna besloten ze te kiezen voor de dagelijkse gang over de pont. Het dokterspaar woont in Sint Jansklooster. “Het was niet zozeer dat we per se weg wilden, maar we hadden altijd de droom van een Jan, Jans en de Kinderen-boerderijtje. Dankzij Piet Bonthuis vonden we die in Sint Jansklooster. Daar wonen we heerlijk. En achteraf gezien is het misschien ook wel goed dat je met dit beroep niet woont in de plaats waar je ook werkt.”

Voorlopig blijft het echtpaar Bultje daarom ook in Sint Jansklooster wonen. “We zouden dichterbij onze kinderen kunnen gaan wonen, maar dan moeten we verhuizen naar Utrecht, Haarlem of New York. Wij zijn geen mensen van de stad en hebben een heerlijk huis”, vertelt Coen. Zijn vrouw vult aan: “Vervelen zullen we ons zeker niet, want we hebben nog plannen genoeg. Al zullen we in het begin best moeten wennen. Nu sta je vroeg op en zit je om 08.00 uur in de praktijk. Dat ritme verdwijnt straks.”

Ze kijken met plezier terug op hun tijd in Genemuiden. “Wij hebben het altijd als zeer waardevol ervaren dat we het vertrouwen van de mensen hebben gekregen. Ook met het team onderling hebben we heel goed gewerkt. We hebben een leuke en gezellige praktijk met bijzondere fijne assistentes. Als collega’s gaan we goed met elkaar om en delen we onze kennis uit. Dat zullen we allemaal best gaan missen.”

Tenslotte heeft het paar een afscheidsboodschap: “Wees goed voor en zorg voor elkaar.”

Bovenstaand artikel is geschreven op basis van een videointerview dat Pieter Polman had. Helaas is de geluidskwaliteit daarvan vanwege een technisch probleem heel matig:

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500