Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers sturen extra dieren in voor show

Geplaatst op: 30 november 2017

Het aantal dierenfokkers loopt terug, constateren Arno Withaar en Johan Barneveld van de Zwartewaterfokkers. Die houdt de komende dagen tentoonstelling in d’Overtoom. 24 leden hebben konijnen, kippen, duiven, ganzen en andere dieren ingestuurd.

Dat zijn voornamelijk jonge dieren, van eigen fok. “De fokkers die er nu zijn, hebben extra dieren ingestuurd”, zegt Withaar. “Ik heb bijvoorbeeld 25 dieren hier. Maar als ik meedoe aan een show ergens anders, stuur ik zes tot acht dieren in.”

Veel van de fokkers komen uit Genemuiden. Dat valt volgens Barneveld wel te verklaren: “Hier hebben we nog wat ruimte om het huis heen. We hebben ook wel wat fokkers uit Hasselt, maar dat zijn voornamelijk ouderen. Die vallen op den duur weg.”

Donderdagmorgen zijn de dieren gekeurd door vijf verschillende keurmeesters uit het hele land. Dat duurt nog tot ongeveer half 2, waarna een catalogus wordt opgesteld met de beoordelingen en eigenaren. Als mensen dan interesse hebben in dieren, kunnen ze contact opnemen met de fokkers.

De tentoonstelling opent vanavond om 20:00 en is morgen van 10:00 tot 22:00 geopend. Zaterdag is iedereen welkom van 10:00 tot 15:00 uur.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500