Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klus N331: geen omleidingen, wel hinder

Geplaatst op: 30 november 2017

De grote wegwerkzaamheden bij Hasselt staan op het punt van beginnen. Die zorgen wellicht voor verkeershinder, maar omleidingen zijn nog niet nodig. Dat meldt de provincie. Fase 0 van het project staat vooral in het teken van grondwerk.

De werkzaamheden aan de N331 zijn opgedeeld in vier fasen, waarvan de eerste vermoedelijk in februari is afgerond. Omdat de ondergrond in Hasselt voornamelijk bestaat uit slappe veenlagen, moet grootschalige grondverbetering worden toegepast op de locaties waar de nieuwe wegen komen te liggen.  Dat is het geval bij de kruising naar de Vaartweg én bij de N759 richting Genemuiden.

Het begin van het werk op dat laatste punt bestaat uit aanbrengen van de zandlichamen voor de toekomstige hooggelegen turborotonde. Hier bestaan nog wel enkele raakvlakken met kabels en leidingen die onder het nieuwe tracé liggen.

De provincie zet verkeersregelaars in om de veiligheid van alle verkeersdeelnemers te waarborgen. Omleidingen zijn er niet, maar met name in- en uitvoegend werkverkeer, vooral zandauto’s,  kan hinder opleveren.

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 thoughts on “Klus N331: geen omleidingen, wel hinder

  1. Herman schreef:

    Ik hoop dat als de weg wel wordt afgesloten dat het wel op tijd wordt gemeld er zijn ook mensen die buiten Genemuiden werken .

  2. verontruste inwoner schreef:

    Als er dan al hinder gaat worden ondervonden van zandauto’s iser mogelijk al iemand op het idee gekomen om in de echte ‘hinderperiode'(tussen 07:00 en 08:00 en tussen 16:30 en 17:30) geen zandauto’s toe te staan. Scheelt een slok op een borrel. Mogelijk dat die 2 uur per dag in de avonduren gecompenseerd kunnen worden.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500