Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politie pakt winkeldief

Geplaatst op: 20 december 2017

De politie heeft maandag op de A4 bij Leiderdorp een 35-jarige Roemeen aangehouden die verdacht wordt van winkeldiefstal in zes supermarkten. In zijn auto werden 38 bussen babymelkpoeder en een grote hoeveelheid scheermesjes aangetroffen. Die waren onder meer gestolen bij winkels in Genemuiden en Hasselt. 

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 20.00 uur de auto van de verdachte rijden op de A4. Uit de politiesystemen bleek dat deze auto met Frans kenteken in verband werd gebracht met verschillende vormen van vermogenscriminaliteit. Bij de  controle van de auto bleek dat de bestuurder enkele bigshoppers met babymelkpoeder vervoerde. In totaal 38 bussen. Daarna 25 pakjes scheermesjes. Omdat hij geen redelijke verklaring had over de herkomst van de poeder werd de man aangehouden. De auto en de goederen werden in beslag genomen.

De verdachte, die in Nederland geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is sinds eind juni van dit jaar al tien keer eerder in beeld geweest als verdachte van winkeldiefstal. In de meeste gevallen moest de politie de man weer laten gaan omdat niet bewezen kon worden dat de goederen, altijd babymelkpoeder en scheermesjes, gestolen waren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500