Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV-medailles in Zwolle

Geplaatst op: 21 januari 2018

Goud voor Van Dijk en Beens

De acrogymnasten D/C-niveau van EGSV kwamen zaterdag met eremetaal terug uit Zwolle. Lieke van Dijk en Mythe Beens pakten zelfs het goud.

De dag begon voor het junioren trio C-niveau bestaande uit Pien Feenstra, Ashley Jager en Noëlle ten Hoeve. In het C-niveau laat ieder team twee oefeningen zien, een tempo- en een balansoefening. Het trio begon de dag met hun balans oefening. Deze werd knap uitgevoerd maar sloot de oefening af met een kleine fout, de score: 22,99. Daarna kwam de tempo oefening, een spetterende oefening welke dan ook gewaardeerd werd met een mooie score van 23,92! Helaas viel dit trio net buiten de prijzen en werden ze knap vierde.

Daarna was het de beurt aan de D-junioren teams van EGSV. Het duo Lieke van Dijk en Mythe Beens liet een foutloze oefening zien en dat werd dan ook beloond met een mooie score van 23,75. Bij de prijsuitreiking bleek dat dit zelfs goed was voor een gouden medaille! Iets waar dit jonge duo zelf nog geen rekening mee gehouden had en wat een erg knappe prestatie is.

Bij het junioren trio bestaande uit Pascalle Veenhof, Zenna Eenkhoorn en Jasmijn Jansen verliep de oefening iets minder vlekkeloos. Na afloop van de oefening werden wat foutjes geconstateerd maar toch bleek hun score van 21,85 goed genoeg te zijn voor een mooie zilveren medaille.

In de middag was het de beurt voor de 4 D-senioren teams van EGSV. De twee duo’s bestaande uit Roos van Dalfsen en Lana van der Haar en Nina Naberman en Maaike Roetman lieten twee prachtige oefeningen zien. Het duo Roos en Lana scoorde hierbij een mooie score van 23,40 en het duo Nina en Maaike 22,81. In een sterk deelnemersveld vielen zij helaas net buiten de prijzen. Roos en Lana werden knap 4e en Nina en Maaike moesten genoegen nemen met een 6e plek.

Tot slot mochten de trio’s aantreden. Nina Kolk, Jenice van Dijk en Inge Thiele beten de spits af, als eerste mochten zij hun oefening laten zien en zij legden de lat voor de tegenstanders gelijk hoog met een score van 23,62. Bij de prijsuitreiking bleek dat daar helaas toch nog één team overheen gegaan was, maar Nina, Jenice en Inge mogen heel blij zijn met hun zilveren medaille.

Iets minder geluk was er voor het trio bestaande uit Laureen Schurink, Rosalie Vinke en Maaike Kleine. Rosalie kampt met een nare blessure in de hamstring en maakte daardoor een kleine fout in een element welke het team duur kwam te staan. Met een score van 18,82 zijn zij zeker niet tevreden en moeten zij de komende wedstrijd alles op alles zetten om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Al met al kijken de trainsters terug op dag met punten voor verbetering, maar met 3 medailles op zak en twee 4e plaatsen mogen we zeker tevreden zijn. De teams gaan zich nu klaar maken voor de volgende plaatsingswedstrijd welke georganiseerd wordt in eigen huis. Op 17 februari zullen al deze teams te zien zijn in ‘d Overtoom.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500