Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP bezoekt haven en Sluuspoort

Geplaatst op: 22 januari 2018

De SGP Zwartewaterland heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Jachthaven ‘De Molenwaard’ in Hasselt en De Sluuspoort in Zwartsluis. De jachthaven, onder de rook van de Hasselter brug en schitterend gelegen aan het Zwartewater, is voor de Zwartewaterlanders overbekend en toch ook weer niet. De hoogste tijd vond de SGP om deze enthousiaste ondernemers met een bezoek te vereren.

Want met circa 300 ligplaatsen en goed geoutilleerde voorzieningen voor de recreatieve waterliefhebber heeft Zwartewaterland een prachtig bedrijf op het gebied van waterrecreatie binnen haar stadsgrenzen.  Er is breed gesproken over het verleden, heden en de toekomst. De eigenaren hebben aangegeven waar de knelpunten zitten en wat de verwachtingen zijn, bijvoorbeeld wat hun insteek is voor wat betreft de naastgelegen ontwikkeling van het ‘Bodewes-terrein’.  Verhelderend en goed om elkaar in deze setting te spreken vonden zowel de fractieleden als ook de eigenaren van Jachthaven ‘De Molenwaard’.

Vervolgens heeft de SGP een bezoek gebracht aan de Sluuspoort in Zwartsluis. Egbert Knoeff, bestuursvoorzitter, heeft de SGP-fractie in het prachtig geconserveerde pand aan de Handelskade in Zwartsluis bijgepraat over het nut en de noodzaak van de Sluuspoort. Energiek en bezielend heeft Knoeff uit de doeken gedaan wat binnen de Sluuspoort wordt  gedaan. Citaat van Knoeff: “Wij zijn een facilitair huis”.

De Sluuspoort is onderhand het centrum van Zwartsluis waar allerlei activiteiten worden georganiseerd voor zowel de toerist als voor de inwoners van Zwartsluis en omgeving. Educatie, zaalhuur, winkels, toeristen informatie punt, bibliotheek: alles vindt zijn onderdak bij de Sluuspoort! Met een enthousiaste groep van circa 140 (!) vrijwilligers worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd op het gebied van exposities, historie, kunst, muziek, lezingen en workshops.

Op korte termijn zal bij de Sluuspoort ook een Advies-, Informatie- en Ontmoetingspunt worden geopend in het kader van het nieuw opgerichte ‘Samen Zwartewaterland’. Ook een geweldig initiatief vindt de SGP. ‘Verhelderend’ en ‘Enthousiast’ waren de twee steekwoorden waarmee dit werkbezoek van de SGP kan worden geduid.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500